Over ons

Voetbalacademie RVL is in 2020 opgericht door Rick van Leijenhorst. RVL biedt jonge spelers (jongens en meisjes van 6 tot en met 15 jaar) de gelegenheid om hun voetbaltalent (nog) verder te ontwikkelen aan de hand van leuke en vakkundige trainingen. Bij Voetbalacademie RVL gaan plezier en vooruitgang hand in hand!

Wij gaan verder waar reguliere teamtrainingen stoppen
De trainingen zijn vooral gericht op het verbeteren van de algehele techniek waarbij rekening wordt gehouden met de individuele verbeter-/aandachtspunten en posities van de deelnemers. Er zal aandacht worden besteed aan:
Pass- en traptechniek; denk hierbij aan passing op maat, juiste inspeelsnelheid en koelbloedig afwerken
Balcontrole; het aannemen van de bal, balbeheersing, dribbeltechniek en flitsende passeerbewegingen
Looptechniek en coördinatie; lichtvoetigheid, duelkracht en loopladderwerk.

Voetbalacademie RVL over ons
Voetbalacademie RVL trofee

Voor wie?

Voorlopig worden onze trainingen gegeven op Sportpark Blankensteijn en in samenwerking met v.v. Brederodes.
Lid van een andere club? Dit is natuurlijk geen probleem. Iedereen is alsnog van harte welkom en wellicht komt RVL in de toekomst wel naar jouw club!

Dus; schuilt in jou de nieuwe Frenkie, Cristiano of Messi? Of hou je gewoon heel erg van voetbal en wil je (nog) beter worden? Dan ben je bij voetbalacademie RVL aan het juiste adres! Wij zorgen ervoor dat je met een lach en als een completere speler/speelster het voetbalveld afstapt.

* Ondanks dat de trainingen van RVL in principe al een stuk individueler zijn dan reguliere teamtrainingen is er ook de mogelijkheid tot privétrainingen. Wanneer jij (of uw kind) behoefte heeft aan extra aandacht kunnen er trainingen op maat gegeven worden. Deze trainingen worden gegeven aan een maximum van drie deelnemers en zullen een afwijkend tarief hebben.

Als voetballer

Op mijn vijfde ben ik begonnen in de jeugd van Sporting ’70 in Utrecht. Hier heb ik enkele jaren met veel plezier gevoetbald. Vervolgens werd ik op mijn elfde door FC Utrecht uitgenodigd om mee te doen met selectiewedstrijden. Dit heeft ertoe geleid dat ik drie leuke en leerzame jaren in hun jeugdopleiding heb gevoetbald. Na FC Utrecht heb ik in jeugdelftallen van FC de Bilt en USV Hercules gespeeld om vervolgens in de senioren weer terug te keren bij mijn oude club Sporting ’70. Via-via ben ik hierna bij VV Brederodes in Vianen komen te voetballen. Na een aantal seizoenen in Zondag 1 heb ik vanwege het opheffen van de zondagafdeling een tijdje niet op het veld gevoetbald. Sinds dit seizoen ben ik weer actief als speler bij de zaterdagselectie van VV Brederodes. Ook ben ik vrijwel altijd en op verschillende niveaus actief geweest in de zaal.

 

Als trainer

Op mijn negentiende werd ik voor het eerst benaderd om als trainer aan de slag te gaan. Dit was bij een lager jeugdteam van Sporting ‘70 met spelertjes tussen de 11 en 12 jaar. Dit beviel erg goed en heb toen ook besloten om verder te gaan in het trainersvak. Ik heb vervolgens verschillende jeugdteams van Sporting ’70 getraind, uiteenlopend van Onder-9 tot Onder-19. Gedurende deze periode heb ik mijn trainersdiploma UEFA Jeugd TC III (tegenwoordig UEFA C Youth) behaald onder begeleiding van mijn voetbalmentor Taky Boufidis (momenteel Hoofd Technische Zaken bij VV Brederodes). Nadat hij mij bij Sporting ’70 heeft begeleid hebben wij onze samenwerking voortgezet bij de jeugd van VV Brederodes. Dit heeft geresulteerd in een paar mooie seizoenen met talentvolle lichtingen Onder-15 en Onder-17, waarvan een groot deel nu ook in de zaterdagselectie speelt.
Om meer ervaring op te doen in een wat jongere leeftijdscategorie ben ik hierna hoofdtrainer geworden van Onder-7 tot en met Onder-9. Hierna, twee seizoenen geleden, volgde mijn (tot nu toe) laatste klus als clubtrainer. Toen ben ik tijdens de winterstop begonnen als interim-trainer van Zaterdag 1.
Met het starten van een voetbalschool, komt er een mooi vervolg aan mijn trainerscarrière.

 

WACHT NIET LANGER EN SCHRIJF JE NU IN!